banner

Aandachttraining voor kinderen

Methode Eline Snel

met ECHTmarjolein

8 lessen vanaf donderdag 6 oktober 2022
15.30 - 16.15 uur
Door Marjolein de Vries (ECHTmarjolein)

Onze levens zijn tegenwoordig druk en vol, ook die van kinderen. Ze krijgen steeds meer prikkels te verwerken en dat kan soms leiden tot stress, (faal)angst, concentratie- en (in)slaapproblemen en onzekerheid. Mindfulness kan hierbij helpen.

Mindfulness is makkelijk toe te passen in je leven. Je bent meer bewust aanwezig in het hier en nu, zónder te oordelen. Alles mag er zijn! En wat geeft dat rust en vertrouwen. Het zal een verrijking zijn voor je kind, nu en voor de rest van zijn leven.

De methode van Eline Snel “ Aandacht werkt” bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt ongeveer 45 minuten. Tijdens de les luisteren kinderen naar verhalen, doen we verschillende oefeningen en praten we na over de ervaringen na de verschillende oefeningen.

Schrijf je nu in!

meer rust

Meer rust

zelfvertrouwen

Toename zelfvertrouwen

minder faalangst

Minder faalangst

Effecten van Mindfulness

Uit onderzoek blijkt dat mindfulness een groot effect heeft op het kinderbrein. De volgende effecten kun je bereiken met mindfulness:

Meer rust in je hoofd en lichaam. Dit zorgt ervoor dat je kind zich beter kan concentreren en daarmee de (leer)prestaties kunnen verbeteren. Ook zal je kind minder impulsief op situaties reageren.
Het zelfvertrouwen kan groeien. Dit komt doordat negatieve- en piekergedachten afnemen. Angst en depressieve klachten kunnen hierdoor ook afnemen.

Een betere nachtrust, doordat je kind meer ontspannen is en rust ervaart. Ook kun je beter in slaap komen als je meer in je lijf komt.
Je kind leert gevoelens herkennen. Door het benoemen en accepteren van gevoelens leert hij/zij zichzelf en anderen beter kennen.

Minder faalangst. Door vriendelijker en minder streng te zijn voor jezelf, krijgt faalangst minder ruimte.
Vriendelijkheid en respect naar zichzelf en anderen nemen toe.

Marjolein

Marjolein de Vries

Marjolein de Vries heeft meer dan 20 jaar ervaring in het basisonderwijs. Als gecertificeerd (mindful) kindertrainer ontmoet zij veel kinderen met hulpvragen en zij is altijd op zoek naar wat een kind nodig heeft om zichzelf te kunnen en mogen zijn. Daarbij werkt zij vanuit echtheid en verbinding. Wat voorop staat is het gevoel van veiligheid en vertrouwen. Zij is ervaringsdeskundig in het aanvoelen van de signalen van haar lichaam maar ook van die van haar kinderen. Graag deelt zij dit ook met andere ouders en kinderen.

De trainingen worden gegeven aan kleine groepjes met maximaal 6 kinderen. In de
leeftijd van 4 t/m 7(8) jaar komen de volgende onderwerpen aan bod: aandacht, op avontuur in je lichaam, je zintuigen, gevoelens en het accepteren ervan, bewust bewegen, de kracht van verbeelding en aardig zijn voor jezelf en de ander (compassie).

In de leeftijd van 8 t/m 11(12) jaar komen de volgende onderwerpen langs:
observeren en concentreren, luisteren naar je lichaam, je zintuigen, geduld, vertrouwen en loslaten, gevoelens, de wondere wereld van gedachten, aardig zijn voor jezelf en de ander (compassie) en het geheim van geluk.

Prijzen en traject

De investering van het hele traject bedraagt €200,-. Dit bestaat uit:

• Intakegesprek van 30 tot 45 minuten. Bij dit gesprek zijn zowel het kind als de ouders of verzorgers aanwezig.
• Acht groepslessen in de Methode Eline Snel, van 45 minuten per keer. Bij deze lessen zijn ouders of verzorgers niet aanwezig.
• Een wekelijkse update via e-mail. Zo weet je als ouder of verzorger wat we tijdens de training hebben gedaan en hoe je je kind kunt ondersteunen met de oefeningen.
• Ingesproken meditaties die het kind kan oefenen.
• Individueel eindgesprek. Dit gesprek voert Marjolein met de ouders of verzorgers. Het kind is hierbij natuurlijk ook welkom. Samen praten we na over de training. Hoe heeft hij of zij het ervaren? Merken jullie al verschil?

Het is ook mogelijk deze training individueel te volgen. De investering is dan € 380,-. Neem daarvoor contact met ons op.