Cursussen

In het najaar van 2022 starten een aantal nieuwe, leuke cursussen in onze studio. Je vindt hieronder een overzicht (deze vullen we de komende tijd aan!) en een korte beschrijving van waaruit je kunt doorklikken naar meer informatie.


Agenda
 

DATUM NAAM EVENT
6-10 Aandachttraining voor kinderen
17-11 Mind Body Connection
aandachttraining

Aandachttraining voor kinderen

8 lessen vanaf donderdag 6 oktober 2022
15.30 - 16.15 uur
Door Marjolein de Vries (ECHTmarjolein)

Onze levens zijn tegenwoordig druk en vol, ook die van kinderen. Ze krijgen steeds meer prikkels te verwerken en dat kan soms leiden tot stress, (faal)angst, concentratie- en (in)slaapproblemen en onzekerheid. Mindfulness kan hierbij helpen.

Mindfulness is makkelijk toe te passen in je leven. Je bent meer bewust aanwezig in het hier en nu, zónder te oordelen. Alles mag er zijn! En wat geeft dat rust en vertrouwen. Het zal een verrijking zijn voor je kind, nu en voor de rest van zijn leven.

De methode van Eline Snel “ Aandacht werkt” bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt ongeveer 45 minuten. Tijdens de les luisteren kinderen naar verhalen, doen we verschillende oefeningen en praten we na over de ervaringen na de verschillende oefeningen.

Prijs: €200,- (inclusief intake, eindgesprek en werkboek)

jeroen yin

Mind Body Connection

5 bijeenkomsten vanaf donderdag 17 november 2022 (niet op 24 nov)
19 - 21 uur
Door Britt de Groot en Jeroen Koornstra

Investering: €299,-

Deze training is gebaseerd op verschillende psychologische theorieën zoals ACT en Mindfulness, gecombineerd met yoga en wordt gegeven door psychologe Britt de Groot en yogadocent Jeroen Koornstra.

Het is geen toeval dat veel mensen worstelen met stress, burn-outklachten, depressie en angst. In ons huidige leven zijn we veel bezig met 'moeten'. Er wordt veel van ons verwacht. We 'moeten' al onze to-do’s afwerken, presteren, alle ballen hoog houden… en hebben het vaak afgeleerd kwetsbaar te mogen zijn. Hierdoor gaan we vaak voorbij aan wat zich in het hier-en-nu afspeelt. We handelen veelal vanuit ons hoofd en missen de signalen die ons lichaam ons geeft. Waardoor we over grenzen gaan en minder goed voor onszelf zorgen. Door beter te leren begrijpen wat er in je mind en lichaam omgaat en hoe er een constante wisselwerking is tussen beide, kun je signalen leren herkennen en makkelijker keuzes maken die jouw fysieke en mentale gezondheid ten goede komen.

In deze training leer je hoe:

• je jouw gedachten minder serieus kunt nemen
• je vanuit mildheid je emoties kunt dragen
• je meer in het hier-en-nu aanwezig kunt zijn
• je lief kunt zijn voor je lijf en kunt luisteren naar jouw lichaamssignalen