Pilates

C-spine

Wat is Pilates?

Met Pilates train je alle spieren van je lichaam door een unieke serie oefeningen. De principes die je bij het bewegen gebruikt zijn: ademhaling, concentratie, controle, precisie, centre en flow. Door de principes toe te passen is na een uur Pilates je hoofd leeg en je lichaam soepel en in balans. De focus van Pilates op het versterken van je core.

Iedere les start een beginmeditatie, met het verkennen van het lichaam, fysiek en mentaal. Je keert naar binnen en maakt de verbinding tussen het hoofd en het lichaam. Wekelijks wordt er een gevarieerd aanbod van oefeningen op de mat opgenomen in de les. Er wordt gewerkt met ‘small equipment’: ballen, ringen, rollen en ander klein materiaal.

Basic en Intermediate

Je vindt in ons rooster twee levels: basic en intermediate.
Begin je met Pilates, dan raden we jou de basic les aan. Tijdens deze les is er ruimte om alle ins en outs van de oefeningen te leren. Zoek je daarna meer uitdaging of heb je al meer ervaring met Pilates, kom dan naar de intermediate.

Docenten: Samira, Janneke, Renee, Irene


Dit zijn de bewezen voordelen van Pilates:
Verbeterde stemming
Zelfeffectiviteit
Meer mindful
Verbetering van slaapkwaliteit
Verbeterde concentratie
Minder stress
Meer zelfrespect

Pilates studio 3

Gelukkiger door Pilates

Joseph Pilates zei zelf: ‘Fysieke fitheid is de eerste voorwaarde voor geluksbeleving’. Hierdoor merk je een verschil in minder stressvolle gedachtes, meer zelfrespect, aandachtiger zijn, simpelweg blijer met je leven.

Pilates Medisch

Pilates Medisch

Pilates Medisch les kan een uitkomst bieden als je herstellende bent van een operatie of ziekte. Tijdens de lessen gaan we altijd uit van wat er wel mogelijk is. Pilates staat bekend als een veilige vorm van bewegen, tijdens deze lessen letten we op de haalbaarheid van een oefening.

Om vanuit een groter gemak te kunnen bewegen, werken we aan het vergroten van lichaamsbewustzijn. Tijdens een Pilatesles versterk je je core, je traint je houdingsspieren om die beter in te kunnen zetten in het dagelijks leven.

Pilates Vitaal+

ZenVITAAL

Een ZenVITAAL les is een aanpaste Yoga of Pilatesles, geschikt voor ouderen. Je bent welkom als je het leuk vindt om met leeftijdsgenoten te bewegen en ook als je last hebt van de algemene ouderdomskwaaltjes zoals stijfheid, artrose en vermindert kracht. Tijdens deze les passen we het tempo aan en is er voor iedereen persoonlijke begeleiding en aandacht.

Denk je dat ZenVITAAL passend voor je is, neem dan contact met ons op via [email protected] of boek een proefles via het rooster.

Pilatesdocent: Renee
Yogadocent: Jeroen 
 

Studio 3 banner

Je bent welkom in onze studio!

 

Je kunt een proefles boeken via het rooster.