Aleta
Aleta / 29.04.2022

Dat kan ik niet!

Dat kan ik niet! Een veelvoorkomende reactie wanneer ik mensen spreek over yoga. Op de een of andere manier verwachten mensen bij yoga dat je minstens je been in je nek moet kunnen leggen. Niets is minder waar.

Er zijn veel verschillende yogastijlen. De zoektocht naar welke yogastijl bij mij zou passen was erg interessant en vooral heel leuk!

Ik ben begonnen met yin yoga. Toen ik begon met yoga was ik nog herstellende van een schouderoperatie en amper in staat om op mijn armen te leunen.
Bij yin yoga blijf je langere tijd in een houding. Op die manier breng je gezonde rek en druk op bindweefsel. Hierdoor verbetert de conditie van het weefsel en de doorbloeding. Dit kan zorgen voor een gevoel van ruimte in je lichaam.

Een fijne yogastijl die erg goed bij mij paste op dat moment!

Na een klein jaar werd ik getriggerd door het hoofdstandbankje. Deze wordt regelmatig gebruikt bij de les critical alignment. Ik zag mezelf nooooooit alleen in het hoofstandbankje staan, maar door de (privé)lessen van Jeroen is me dat toch gelukt!

cay

Dit soort dingen kunnen is absoluut geen doel op zich, maar het was wel een heel toffe uitdaging en wat was ik trots toen ik het (zelf) kon!

Ik kon mijn geluk niet op toen ik van mijn ouders een eigen hoofdstandbankje kreeg na het behalen van mijn diploma voor kinderyoga docent.
Het doen van deze opleiding is ook een groot onderdeel geweest van mijn yoga reis tot nu toe. Ik ben in het dagelijks leven leerkracht op een basisschool.
Yoga gaf me zo’n fijn gevoel dat ik dat heel graag wilde overbrengen op kinderen. Er wordt veel van hen verwacht en hoe fijn is het als je van jongs af aan leert om je bewust te zijn van jezelf, je gevoel en je lichaam.
Bij de lessen kinderyoga oefenen we dit spelenderwijs en staat het hebben van plezier voorop.

Inmiddels heb ik ook de opleiding voor ouder-kindyoga docent afgerond. Een heel mooie aanvulling op de kinderyoga, om kinderen samen met hun ouders yoga te kunnen laten ervaren.

Op dit moment volg ik yin yoga en critical alignment bij Zenmeesters. Ik vind dit een ideale combinatie. Critical alignment is yang. En zo ervaar ik een mooie balans tussen yin en yang.

Dus als je denkt: welke yogastijl past bij mij? Dan nodig ik je uit om eens een les te proberen.
Op de website kun je lezen wat elke yogastijl inhoudt en op die manier een keuze maken.

Wat spreekt jou aan? Wat heb je nodig?
Misschien is dit wel de start van jouw yoga avontuur!

Tot ziens bij Zenmeesters!