Alignment Yoga

Alignment strip + riem

Ontdek de kracht van Alignment Yoga. Deze lesvorm is gebaseerd op de principes van Critical Alignment en Restorative Alignment en stelt het uitlijnen van het skelet centraal. Vanuit alignment kun je vrij bewegen. Daarvoor heb je o.a. bewegingsruimte en kracht nodig in de houdingsspieren die je rechtop houden.

Door voorovergebogen achter je laptop te hangen nemen bewegingsspieren de functie van houdingsspieren over. Die worden na verloop van tijd chronisch verkrampt in die stand. Je bovenrug blijft gebogen, borst ingezakt, hoofd naar voren, etc.

Bewegingspatronen doorbreken en nieuwe aanleren doe je door verstijfde bewegingsspieren en bindweefsel te verzachten, bijv. op de onderrugrol, middenrugrol, rubberen strip (foto) of houten boogje. Daardoor kun je verkrampte gebieden verder mobiliseren, dieper gelegen houdingsspieren op kracht brengen en bewegingen opnieuw leren coördineren. Hierdoor maak je ruimte voor je skelet om terug te komen in zijn natuurlijke uitlijning, wat een gevoel van vrijheid om te bewegen kan geven, fysiek en mentaal.

cay

Critical & Restorative Alignment

Critical Alignment Yoga is meer dan alleen een reguliere yogavorm. Het heeft een holistische benadering op het lichaam en de geest die zich richt op het verbeteren van je houding, het verlichten van spanningen in het lichaam en het bevorderen van een diepe ontspanning. Door middel van specifieke oefeningen, houdingen, ademhalingstechnieken en meditatie, word je je bewust van de spanningen in je lichaam en leer je deze los te laten. Dit kan helpen om chronische pijn te verminderen, stress te verminderen en een betere lichaamshouding te ontwikkelen.

Restorative Alignment is een variant van Critical Alignment Yoga die speciaal is ontwikkeld om te helpen bij het verminderen van chronische pijn en stress. Het is toegankelijk voor mensen van alle niveaus en met diverse fysieke beperkingen, omdat de houdingen en oefeningen worden aangepast aan de individuele behoeften en mogelijkheden van de deelnemer. Zo wordt het herstel van het natuurlijke evenwicht in het lichaam bevorderd.

Critical Alignment Yoga hoofdstandbankje

Fysieke en mentale ruimte voor iedereen

Alignment Yoga is geschikt voor mensen van alle niveaus en met diverse fysieke beperkingen. De oefeningen en houdingen worden aangepast aan jouw individuele behoeften en mogelijkheden, zodat je op een veilige en effectieve manier kunt oefenen. Bovendien kunnen ze een waardevolle aanvulling zijn op andere vormen van lichaamsbeweging of yoga die je al beoefent. Indien je individuele begeleiding nodig hebt, kun je ook eens een privéles volgen.

Als je op zoek bent naar een manier om je houding te verbeteren, spanningen in je lichaam te verminderen, stress te verminderen en innerlijke rust te bevorderen, dan is Alignment Yoga de les voor jou. Kom en ervaar zelf de vele voordelen van deze lesvorm en investeer in je welzijn en balans.

Alignment Yoga

Kom je bij ons een les volgen?

Alignment Yogadocenten Jeroen en Anne Marie heten je graag welkom!