Workshops en events

We organiseren door het jaar heen veel leuke workshops bij ons in de studio en op locatie. Kijk in de agenda naar de komende workshops, we zien je graag in de studio!
Als je benieuwd bent naar ons cursusaanbod, klik dan hier.


Agenda
 

Datum Naam Event
26-3 Verstillingsochtend
15-4 Ouderkind-yoga
21-5 t/m 26-5 Early Bird week
11-6 Familieopstellingen
Verstilling op Zondag

Verstilling op Zondag

𝘔𝘦𝘵 𝘚𝘢𝘮𝘪𝘳𝘢 𝘈𝘩𝘢𝘭𝘦

We zijn allemaal op weg naar huis. We willen allemaal gelukkig zijn. Moe van de zoektocht in de buitenwereld zit er niets anders op dan vol overgave de aandacht naar binnen te keren. De reis naar innerlijke vrede is een individuele reis, en toch onderneem je deze reis nooit alleen. Je wordt vergezeld door je innerlijke leiding en in de stilte kun je haar horen. Stap voor stap groeit je vertrouwen om jouw innerlijke leiding te volgen. Je vertrouwen groeit omdat je leven begint te veranderen. De innerlijke vrede breidt zich uit, want zo binnen, zo buiten.

”Deze Verstillingsworkshop is als een rustpunt in een druk bestaan. Binnen een paar minuten kwamen alle deelnemers tot rust. Voor mij voelde het als thuiskomen bij mezelf. Samen gingen we langzaam maar zeker de diepte in. Ik kreeg nieuwe inzichten en inspiratie en voelde me dankbaar voor het samenzijn.’’

Datum: zondag 26 maart
Tijd: 10.30 - 12:30
Prijs: € 27,50

Heb je een abonnement? Dan ontvang je met de kortingscode 15% korting op deze workshop. De kortingscode vind je bij het reserveren in de app.

ouder-kindyoga

Ouderkind-yoga - Thema Lente

15 april 2023
10:15 - 11:15 uur
Door Aleta van YogaWijs
Prijs: 1 lescredit (abonnement/rittenkaart/losse les)

De lente is begonnen! In de natuur gaat alles weer volop groeien en bloeien.
Tijdens deze les groeten we de zon en maken we een lentewandeling. 
We ontdekken samen welke planten en dieren we tegenkomen onderweg. 

Kom samen met je (klein)kind mee doen met dit lente-avontuur. 
Een fijn één-op-één moment voor jullie samen.

Lennie

Familieopstellingen

zondag 11 juni 2023
13 - 17 uur (uitloop tot 18 uur)
€45,-
Docent: Lennie Siesling

Altijd al eens kennis willen maken met familieopstellingen?
Op 22 januari aanstaande zal er in de studio een introductie workshop familie opstellingen worden georganiseerd. Bij familieopstellingen wordt middels systemisch werken inzicht verkregen in patronen en blokkades die voorkomen uit de familielijn. Door met de energie vanuit het veld te werken kan er ruimte ontstaan om de juiste plek in het familiesysteem in te nemen en worden onbewuste gedragingen zichtbaar en bewust.
De sessie zal worden begeleid door Lennie Siesling, geaccrediteerd familieopsteller door Academie Hypnos.

Deze sessie heeft alleen nog ruimte voor 

Eerdere Events

Zhineng Qigong

Zhineng Qigong

29 januari 2023
10:30 - 12:30 uur
Docent: Lianne Deinema
€35,- (abonnement: 15% korting)

Zhineng Qigong is waardevol om je gezondheid te versterken en/of om je herstelkracht te ondersteunen.

Tijdens de oefeningen richt je jouw aandacht op de beweging. Doordat je de bewegingen langzaam en bewust uitvoert, ontspant je lichaam en breng je je geest tot rust. Het maakt je soepel en sterk. Tevens stimuleer het de doorstroom van energie in het lichaam.

Meer informatieZhineng Qigong is een eenvoudige Chinese bewegingsleer, ook wel beschouwd als “meditatie in beweging”. Eeuwenoude kennis en ervaring op het gebied van Qigong gecombineerd met moderne medische inzichten vormen de basis van Zhineng Qigong. Zhi neng bestaat uit de woorden “Zhi “( of Chi), wat levensenergie betekent en “Neng“ wat potentie betekent. Zhineng gaat dus over de potentie van onze levensenergie.

Enkele voordelen:
• Brengt lichaam, geest en emoties in balans.
• Voorkomt en reduceert stress.
• Verlaagt de bloeddruk.
• Verbetert de bloedsomloop.
• Versterkt het zenuwstelsel.
• Voedt de organen, beenmerg en botten.
• Verbetert de spijsvertering.

De workshop wordt gegeven door Lianne Deinema. Ze is Zhineng Qigong instructeur, Medical Qigong Therapist i.o. en 30 jaar werkzaam als verpleegkundige. Ze is ervaringsdeskundige en heeft zelf de positieve effecten van Zhineng Qigong ervaren. Mede daarom is ze zich verder gaan verdiepen in deze bewegingsleer om zo mensen te helpen de gezondheid te bevorderen.

cay

Workshop BackMitra® met Guy Hamaekers

23 oktober 2022
09:30 - 12:00 uur
€ 40,-


- Relax, adem en laat je stress verdwijnen -

Wil je je houding verbeteren, heb je het gevoel dat je schouders naar voren staan? Of ben je moe en heb je last van nek- en rugpijn? Heb je last van stress? Laat dan Guy Hamaekers, de uitvinder van de BackMitra®, jou kennismaken met dit effectieve hulpmiddel bij het verbeteren van de lichaamshouding, het versterken van de rug en het ontspannen van lichaam en geest.

In deze workshop doen wij oefeningen met de BackMitra® om de wervelkolom, schouders en het bekken te mobiliseren in combinatie met therapeutische houdingen. We leren stresspatronen los te laten en nodigen het lichaam uit zich te openen, te strekken en te ontspannen. 
Na de workshop zal je voelen je dat de spanning uit jouw rug, nek, schouders en bekken verdwijnt. Je krijgt meer flexibiliteit, je lichaamshouding verbetert en daarmee ontstaat een gevoel van emotioneel en fysiek welzijn.

Met het gebruik van de BackMitra® oefen je druk uit op plaatsen van de wervelkolom waar er een excessieve kromming is. Door dit te doen zullen de wervels naar een nieuwe -beter uitgelijnde- positie bewegen en krijgen onderliggende spiergroepen de kans te ontspannen. Na enige tijd blijft de wervelkolom steeds langer in de nieuwe positie en keert je rug naar zijn natuurlijke gezonde toestand terug.

Rugpijn is vaak een gevolg van een slecht uitgelijnde wervelkolom. Terwijl de rugspieren de slecht uitgelijnde wervels proberen te ondersteunen raken ze in een staat van permanente spanning. Wanneer dit gebeurt wordt de bloedstroom door het weefsel gehinderd waardoor de spier verhardt en begint pijn te doen. Door de uitlijning van de wervelkolom te verbeteren kunnen de rugspieren ontspannen, de bloedstroom verbetert en zal de rugpijn minder worden.

Een ander belangrijk effect van het werken met de BackMitra® is dat het parasympathisch zenuwstelsel geactiveerd wordt. Dit deel van het zenuwstelsel zorgt in jouw lichaam voor herstel en rust.

 

klankschalen

Yin Yoga XL met Klankconcert

18 september 2022
13:30 - 16:00 uur
Door Jeroen (Yin Yoga) en Jan (Klankschalen)

Deze workshop verzorgden we samen met Jan Ridder van Open Klank. Dat was fantastisch! Op 18 september hebben we Jan weer uitgenodigd om samen te genieten van een extra lange Yin Yogales gecombineerd met de warme klanken van Jan zijn intuïtief bespeelde klankschalen, harpschalen, koshi's en andere instrumenten.

Prijzen
Leden €27,50
Niet-leden €32,50

bodp3

Gluren Bij De Buren - Broodopdeplank

Zondag 3 juli 2022
13:00 uur, 14:30 uur en 16:00 uur

 

Zondag 3 juli 2022 komt Jeroen zijn verzoekjesband Broodopdeplank optreden in onze studio! Dit ter gelegenheid van Gluren Bij De Buren, het huiskamerfestival van Nederland. Kom op je blote voeten dansen op de gezellige deuntjes van deze virtuoze driemansband.

Broodopdeplank speelt 3 keer 30 minuten om 13 uur, 14:30 uur en 16:00 uur.

blue bayou

Zenmeesters 101 - Kennismaking met Yoga

18 mei 2022
19:30 - 21:00 uur

 

Yoga is dé tegenhanger voor alle drukte in je leven. Denk aan sporten, maar ook alles waardoor je actief bent in je hoofd. Tijd voor ontspanning, inzicht en ruimte voor lichaam en geest. Een actieve yogales helpt je bij het ontwikkelen van (innerlijke) kracht, concentratie, uithoudingsvermogen en een gevoel van 'ruimte' in je lichaam. Zo kun je leren meer op jezelf en je lichaam te vertrouwen. Tijdens een rustige yogales begeleidt de docent je in passieve houdingen die je voor langere tijd aanhoudt. De combinatie van fysieke uitdaging samen met diepe ontspanning maakt dat er geen betere manier is om stress te verlichten dan yoga.

Wil je beginnen met yoga? De Zenmeesters 101 - Kennismaking met Yoga workshop laat je ervaren wat yoga voor jou kan betekenen. Je maakt kennis met een aantal stijlen als Power Yoga, Critical Alignment en Yin Yoga. Wil je alvast meer weten? Op deze pagina vind je meer informatie over onze lessen.

blue bayou

Internationale Yogadag

21 juni is het Internationale Yogadag. Om dit te vieren hebben we een fijn programma samengesteld met zowel betaalde als gratis lessen. Hieronder vind je het rooster. Blijf up-to-date via onze socials over de details en eventuele aanpassingen door weersomstandigheden!

TIJD NAAM EVENT AANMEDLEN
19:15 - 20:15 Yin Yoga - Kathaline YogiBit
19:30 - 20:45 Yoga @ Blue Bayou - Janneke Mail
19:30 - 21:30 Hartchakra Meditatie @ Engelse Werk - Lisa YogiBit
20:30 - 21:30 Yin Yoga Met Live Piano - Jeroen YogiBit