Workshops en events

We organiseren door het jaar heen veel leuke workshops bij ons in de studio en op locatie. Kijk in de agenda naar de komende workshops, we zien je graag in de studio!
Als je benieuwd bent naar ons cursusaanbod, klik dan hier.


Agenda

Datum Naam Event
10-3 Internationale Vrouwendag @ Stadkamer
21-4 Familieopstellingen
5-5 Bevrijdingsfestival Overijssel
Lennie

Familieopstellingen

zondag 21 februari 2024
14 - 18 uur (uitloop tot 19 uur)
€45,-
Docent: Lennie Siesling

Altijd al eens kennis willen maken met familieopstellingen?
Op 21 april aanstaande zal er in de studio een workshop familieopstellingen worden georganiseerd. Bij familieopstellingen wordt middels systemisch werken inzicht verkregen in patronen en blokkades die voorkomen uit de familielijn. Door met de energie vanuit het veld te werken kan er ruimte ontstaan om de juiste plek in het familiesysteem in te nemen en worden onbewuste gedragingen zichtbaar en bewust.
De sessie zal worden begeleid door Lennie Siesling, geaccrediteerd familieopsteller door Academie Hypnos.

Eerdere Events

Vroege Vogelweek

Vroege Vogelweek

24 t/m 29 september organiseren we de Vroege Vogelweek! Boost je dag door 's ochtends vroeg op te staan en van 6:30 - 7:15 uur samen te bewegen, in de studio of online via Zoom. Op zondag beginnen we om 13:30 uur met een lezing en yogales en maandag starten de vroege ochtendlessen. De lessen zijn een mix van Yoga, Pilates en meditatie. Elke middag om 15:45 tune je online in voor een 15 minuten durende energizer om de rest van je dag met aandacht voort te zetten.

Vroeg opstaan kan een uitdaging zijn, maar de voordelen zijn enorm. Het geeft je de kans om je dag rustig te beginnen en tijd voor jezelf te nemen voordat de hectiek van de dag begint. Het stelt je in staat om meer tijd te hebben voor activiteiten die belangrijk voor je zijn, zoals bewegen en mediteren. Wanneer je direct na het opstaan gaat bewegen, verhoogt dit je metabolisme en energieniveau, waardoor je je de hele dag energieker en alerter voelt. Bovendien helpt het beoefenen van Yoga en Pilates om je lichaam te versterken en je flexibiliteit te verbeteren, waardoor je blessures en pijn kunt voorkomen. 

Naast de fysieke voordelen kan bewegen en stilzitten direct na het opstaan ook bijdragen aan je mentale gezondheid. Het kan je humeur verbeteren en stress en angst verminderen. Door jezelf bloot te stellen aan natuurlijk zonlicht in de ochtend, kan beweging ook helpen bij het reguleren van je slaap-waakcyclus, waardoor je slaapkwaliteit verbetert en je overdag meer gefocust bent.

Door de combinatie van vroeg opstaan en bewegen kun je een gezonde en productieve routine creëren die je dagelijkse leven kan transformeren. Door deze gewoonte vol te houden, kun je je lichaam en geest versterken, je gezondheid verbeteren en je dagelijkse prestaties optimaliseren. Laten we hier samen mee starten tijdens de Vroege Vogelweek!

Investering in jezelf: €35,-
óf neem contact met ons op voor het inwisselen van 5 lescredits van je abonnement.

Wil je meedoen met je bedrijf? Stuur ons een berichtje!

Hanze Art Station

Yin Yoga met LIVE Piano

Zondag 20 augustus 11:00 - 12:00 uur
Docent: Jeroen
Piano: Neal

Gratis, vrije gift na de les

Naar binnen keren, verstillen. Luisteren naar jouw lichaam en de helende muziek. Tijdens deze zachte yin yogales onder begeleiding van Neal zijn prachtige pianospel ervaar je de kracht van klank en yin yoga samen.   

Yin Yoga is dé tegenhanger voor alle activiteiten in je leven. Denk aan sporten, maar ook alles waar je druk door bent in je hoofd. Spieren trainen doe je door te bewegen, yin yoga werkt op bindweefsel. Dat vraagt om statische houdingen waar je 3-5 min in verblijft. Dan kan bindweefsel op rek/druk komen en regenereert het. In stilte, met rustige pianomuziek door Neal en onder begeleiding van docent Jeroen van Zenmeesters.

Er ontstaat ruimte in je lichaam doordat je rek brengt op o.a. het vlies wat alles in je lichaam met elkaar verbindt, fascia. Er ontstaat ruimte in je geest doordat je tijd hebt om te focussen op wat er gebeurt in je lichaam en geest.

Reserveer nu je plekje voor deze bijzondere Yin Yoga en rust uit tijdens het luisteren naar live pianospel.

Yoga @ Hanze Art Station

De Grootste Yogales van Zwolle

16 juli 11:00 - 12:00 uur
Locatie: Hanze Art Station
Prijs: gratis


Hanze Art Station en Zenmeesters nodigen jou uit om op zondagochtend 16 juli 2023 om 11.00 uur deel te nemen aan de grootste yogales van Zwolle op het festivalterrein van Hanze Art Station. Samen besteden we aandacht aan het bevorderen van fysiek en mentaal welzijn. We geloven dat yoga daartoe een sleutel is. Iedereen is welkom, met of zonder ervaring in yogabeoefening.

In een voor velen druk bestaan biedt Yoga talloze voordelen voor zowel je lichaam als je geest. Het helpt je om je fijner te voelen in je lichaam, flexibeler en sterker te worden, en het brengt balans in je gedachten en emoties. Het is een krachtige manier om stress te verminderen, meer innerlijke rust te vinden en positiever in het leven te staan.

Maar dit is niet zomaar een yogales. Met deze eerste les in een serie van 'Healthy Hanze', elke zondagochtend tijdens Hanze Art Station, beoefenen we met zoveel mogelijk Zwollenaren yoga om samen onze stad een stukje fijner te maken. Met de docenten van Zenmeesters creëren we een onvergetelijke ervaring in een omgeving waarin je helemaal jezelf kunt zijn.

Rol op 16 juli je mat uit op het houten terras en laat je inspireren door de energie van de groep, de docenten en natuurlijk de urban omgeving!

Neem bij voorkeur je eigen mat en grote handdoek mee, we hebben enkele matten beschikbaar om uit te lenen.

Na afloop is de smoothiebar geopend en kun je nog even heerlijk nagenieten.

Locatie Hanze Art Station:
Het terrein van Hanze Art Station ligt aan de Station zuidzijde (Spoorzone), naast de fietsenstalling. Het braakliggende terrein achter Perron038 is getransformeerd naar een heus festivalterrein. Het terrein is goed bereikbaar te voet en per fiets.

Navigatieadres: Hanzelaan 242, Zwolle