Workshops en events

We organiseren door het jaar heen veel leuke workshops bij ons in de studio en op locatie. Kijk in de agenda naar de komende workshops en we zien je graag in de studio!


Agenda
 

DATUM NAAM EVENT
29-10 Kinderyoga
ouder-kind yoga

Kinderyoga

29 oktober 2022
10:15 - 11:15 uur
Door Aleta

Samen met je kind naar yoga? Dat kan op zaterdag 29 oktober. Als ouder kun je aansluiten bij een Vinyasa flow om 10:15 terwijl je kind om dezelfde tijd een kinderyoga les gaat volgen in de andere zaal.    Een les kinderyoga heeft altijd een thema. Het thema van deze les is herfst. 
Een paar van de oefeningen die deze les aan bod komen zijn: de Egyptische zonnegroet, verschillende yogahoudingen, een ademhalingsoefening en een bewegingsspel. 
Aan het einde van de les maken we een mandala met materialen uit de natuur en lees ik een verhaal voor over de herfst. Plezier en ontspanning staan in deze les voorop. 
Alle kinderen in de leeftijd van 6-11 jaar kunnen meedoen. Wees welkom!

Prijs: €11

Eerdere Events

cay

Workshop BackMitra® met Guy Hamaekers

23 oktober 2022
09:30 - 12:00 uur
€ 40,-


- Relax, adem en laat je stress verdwijnen -

Wil je je houding verbeteren, heb je het gevoel dat je schouders naar voren staan? Of ben je moe en heb je last van nek- en rugpijn? Heb je last van stress? Laat dan Guy Hamaekers, de uitvinder van de BackMitra®, jou kennismaken met dit effectieve hulpmiddel bij het verbeteren van de lichaamshouding, het versterken van de rug en het ontspannen van lichaam en geest.

In deze workshop doen wij oefeningen met de BackMitra® om de wervelkolom, schouders en het bekken te mobiliseren in combinatie met therapeutische houdingen. We leren stresspatronen los te laten en nodigen het lichaam uit zich te openen, te strekken en te ontspannen. 
Na de workshop zal je voelen je dat de spanning uit jouw rug, nek, schouders en bekken verdwijnt. Je krijgt meer flexibiliteit, je lichaamshouding verbetert en daarmee ontstaat een gevoel van emotioneel en fysiek welzijn.

Met het gebruik van de BackMitra® oefen je druk uit op plaatsen van de wervelkolom waar er een excessieve kromming is. Door dit te doen zullen de wervels naar een nieuwe -beter uitgelijnde- positie bewegen en krijgen onderliggende spiergroepen de kans te ontspannen. Na enige tijd blijft de wervelkolom steeds langer in de nieuwe positie en keert je rug naar zijn natuurlijke gezonde toestand terug.

Rugpijn is vaak een gevolg van een slecht uitgelijnde wervelkolom. Terwijl de rugspieren de slecht uitgelijnde wervels proberen te ondersteunen raken ze in een staat van permanente spanning. Wanneer dit gebeurt wordt de bloedstroom door het weefsel gehinderd waardoor de spier verhardt en begint pijn te doen. Door de uitlijning van de wervelkolom te verbeteren kunnen de rugspieren ontspannen, de bloedstroom verbetert en zal de rugpijn minder worden.

Een ander belangrijk effect van het werken met de BackMitra® is dat het parasympathisch zenuwstelsel geactiveerd wordt. Dit deel van het zenuwstelsel zorgt in jouw lichaam voor herstel en rust.

 

klankschalen

Yin Yoga XL met Klankconcert

18 september 2022
13:30 - 16:00 uur
Door Jeroen (Yin Yoga) en Jan (Klankschalen)

Deze workshop verzorgden we samen met Jan Ridder van Open Klank. Dat was fantastisch! Op 18 september hebben we Jan weer uitgenodigd om samen te genieten van een extra lange Yin Yogales gecombineerd met de warme klanken van Jan zijn intuïtief bespeelde klankschalen, harpschalen, koshi's en andere instrumenten.

Prijzen
Leden €27,50
Niet-leden €32,50

bodp3

Gluren Bij De Buren - Broodopdeplank

Zondag 3 juli 2022
13:00 uur, 14:30 uur en 16:00 uur

 

Zondag 3 juli 2022 komt Jeroen zijn verzoekjesband Broodopdeplank optreden in onze studio! Dit ter gelegenheid van Gluren Bij De Buren, het huiskamerfestival van Nederland. Kom op je blote voeten dansen op de gezellige deuntjes van deze virtuoze driemansband.

Broodopdeplank speelt 3 keer 30 minuten om 13 uur, 14:30 uur en 16:00 uur.

yogazaal

Fertility Yoga - Martina Capousek

Zaterdag 2 juli
13:00 - 15:15 uur en 15:30 - 17:00 uur

Deze workshop is bedoeld voor vrouwen met kinderwens, die de slagingskans op natuurlijke wijze willen leren vergroten. De maandelijkse cyclus bij de vrouw kent 4 fasen. Je leert de geschikte yin yoga houdingen per fase en je krijgt ook aanvullende informatie over de juiste voeding en leefstijl. De vrouwen die in het ziekenhuistraject zitten zijn ook welkom en zullen baat hebben bij deze informatie.

Deze workshop wordt gegeven door acupuncturiste en yoga docente Martina voor een introductie prijs van 25 euro. Aansluitend kan je ook nog ervoor kiezen om van 15:30 tot 17:00 een dynamische XL Yoga les te volgen waarin je de Maangroet leert. De Maangroet geeft boost aan je sexualiteit en vruchtbaarheid. (Kosten voor de Maangroet zijn 15 euro). Aanmelden voor 1 van de twee of beide workshops kan via onderstaande knop of via [email protected]

blue bayou

Zenmeesters 101 - Kennismaking met Yoga

18 mei 2022
19:30 - 21:00 uur

 

Yoga is dé tegenhanger voor alle drukte in je leven. Denk aan sporten, maar ook alles waardoor je actief bent in je hoofd. Tijd voor ontspanning, inzicht en ruimte voor lichaam en geest. Een actieve yogales helpt je bij het ontwikkelen van (innerlijke) kracht, concentratie, uithoudingsvermogen en een gevoel van 'ruimte' in je lichaam. Zo kun je leren meer op jezelf en je lichaam te vertrouwen. Tijdens een rustige yogales begeleidt de docent je in passieve houdingen die je voor langere tijd aanhoudt. De combinatie van fysieke uitdaging samen met diepe ontspanning maakt dat er geen betere manier is om stress te verlichten dan yoga.

Wil je beginnen met yoga? De Zenmeesters 101 - Kennismaking met Yoga workshop laat je ervaren wat yoga voor jou kan betekenen. Je maakt kennis met een aantal stijlen als Power Yoga, Critical Alignment en Yin Yoga. Wil je alvast meer weten? Op deze pagina vind je meer informatie over onze lessen.

vilten mat

Critical & Restorative Alignment XL

29 mei 2022
13:30 - 16:00 uur
Docent: Jeroen

In deze extra lange Alignment Yogales alle tijd om spanningen in het hele lichaam op te lossen en bewegingspatronen te doorbreken. Je richt je aandacht op verzachting en mobiliteit van bewegingsspieren en bindweefsel om vervolgens ook nieuwe kracht en coördinatie te ontwikkelen over je lichaam. Zo lijn je je skelet opnieuw uit, vanaf je voeten tot aan je schedel.

We combineren een diepe Restorative benadering met activatie op een manier die jou vrijer en krachtiger leert bewegen. Daardoor kun je je ook vrijer gaan voelen in je geest.

Deze workshop kun je zowel in de studio als online volgen.
Als je online meedoet heb je, naast je yogamat met grip en een stukje muur, in ieder geval een rubberen strip en een vilten mat nodig. We nemen ook vooraf contact met je op om af te stemmen over bijpassende opties en tools voor thuis.

Het laatste kwartier hebben we tijd voor een kopje thee en het stellen van vragen.

blue bayou

Internationale Yogadag

21 juni is het Internationale Yogadag. Om dit te vieren hebben we een fijn programma samengesteld met zowel betaalde als gratis lessen. Hieronder vind je het rooster. Blijf up-to-date via onze socials over de details en eventuele aanpassingen door weersomstandigheden!

TIJD NAAM EVENT AANMEDLEN
19:15 - 20:15 Yin Yoga - Kathaline YogiBit
19:30 - 20:45 Yoga @ Blue Bayou - Janneke Mail
19:30 - 21:30 Hartchakra Meditatie @ Engelse Werk - Lisa YogiBit
20:30 - 21:30 Yin Yoga Met Live Piano - Jeroen YogiBit
yin xl

Yin Yoga XL - Waardeer je integriteit

26 juni 2022
13:30 - 16:00 uur
Docent: Anne Marie

Deze Yin Yoga XL staat in het teken van voelen wat er in het moment is. Je oefent in het (h)erkennen van jouw patronen omtrent het omgaan met pijn en ongemak. Deze patronen kunnen zich uiten op zowel fysiek niveau als mentaal en emotioneel. Ontdekken waar je grens is en daarmee ook je bewegingsvrijheid. Dit alles vanuit een liefdevolle, milde blik naar jezelf.

Tijdens deze les begeleidt Anne Marie je in het verstillen, om te stilte in jezelf te ervaren. Hoe klinkt en voelt de stilte? Je leert de deze te gebruiken om te luisteren naar je eigen klank. Wat speelt er in je lichaam en hoe kun je daarmee omgaan?

Prijzen
Leden €27,50
Niet-leden €32,50