Yoga

Zenmeesters biedt Yogavormen aan. Op deze pagina lees je meer over de verschillende stijlen en wat ze voor jou kunnen betekenen. De meeste lessen vind je op meerdere momenten per week terug in het rooster.

Critical Alignment Yoga

Critical Alignment

Critical Alignment is een moderne yogastijl die het uitlijnen van het skelet centraal stelt. Vanuit alignment kun je vrij bewegen. Daarvoor heb je o.a. kracht nodig in de houdingsspieren die je rechtop houden.

Door voorovergebogen achter je laptop te hangen nemen bewegingsspieren de functie van houdingsspieren over. Die worden na verloop van tijd chronisch verkrampt in die stand. Je bovenrug blijft gebogen, borst ingezakt, hoofd naar voren, etc.

Bewegingspatronen doorbreken en nieuwe aanleren doe je door verstijfde bewegingsspieren en bindweefsel te verzachten, bijv. op de onderrugrol, middenrugrol, rubberen strip, BackMitra of houten boogje. Daardoor kun je verkrampte gebieden verder mobiliseren, dieper gelegen houdingsspieren op kracht brengen en bewegingen opnieuw leren coördineren. Hierdoor maak je ruimte voor je skelet om terug te komen in zijn natuurlijke uitlijning, wat een gevoel van vrijheid om te bewegen kan geven, fysiek en mentaal.

neal en jeroen

Yin Yoga

Naar binnen keren, verstillen, minder doen, meer zijn. Luisteren naar jouw lichaam en geest.

Yin Yoga is dé tegenhanger voor alle activiteiten in je leven.

Denk aan sporten, maar ook alles waar je druk door bent in je hoofd. Spieren trainen doe je door te bewegen, yin yoga werkt op bindweefsel. Dat vraagt om statische houdingen waar je 3-5 min in verblijft. Dan kan bindweefsel op rek/druk komen en regenereert het. In stilte, met rustige muziek op de achtergrond en onder begeleiding van de docent.

Er ontstaat ruimte in je lichaam doordat je rek brengt op o.a. het vlies wat alles in je lichaam met elkaar verbindt, fascia. Er ontstaat ruimte in je geest doordat je tijd hebt om te leren focussen op wat er gebeurt in je lichaam en geest.

Elke dinsdagavond 20:30 uur hebben we een speciale Yin Yogales met live piano. Een uur om te luisteren naar jouw lichaam en de helende muziek. Tijdens deze zachte Yin Yogales onder begeleiding van Neal zijn prachtige pianospel ervaar je de kracht van klank en Yin Yoga samen.

Restorative Yoga - legs up the wall

Restorative Yoga

Restorative Yoga is ideaal in tijden waarin je lichamelijk en geestelijk wilt herstellen en opbouwen.

Herstellen na veel activiteit, fysiek of mentaal staat centraal. De zachte benadering in de ondersteunde houdingen helpt je bij het diep ontspannen van het lichaam en het versterken van het contact tussen lichaam en geest. Dit kan ook heilzaam zijn als je herstellende bent van ziekte.

Door ontspanning te combineren met ademhalingsoefeningen en zachte houdingen spreek je het herstellende, vernieuwende vermogen van het lichaam aan. Spanning, soms diep in het lichaam aanwezig, krijgt de kans om te ontladen en de bloedcirculatie kan verbeteren. Als spanning loslaat krijgt het lymfestelsel ruimte om afvalstoffen af te voeren. Zo kan je weer opladen en krijg je meer energie.

Slow Flow Yoga

Slow Flow Yoga

‘Heerlijk flowen op het ritme van je adem’

Slow flow is perfect als je op een rustige, voelende manier beweging en verstilling wilt afwisselen op het ritme van je adem. Deze vorm is zachter en minder dynamisch dan Vinyasa Flow. In de les worden verschillende opties gegeven waardoor de houdingen passend zijn voor jou op dat moment. Een stapje verder als het op dat moment zo voelt of juist een stapje terug. Soms worden houdingen ook langer aangehouden, zoals we dat kennen uit Yin Yoga. Zo kun je op een fijne manier naar binnen keren en de les beleven. In de les maak je voornamelijk ruimte en kracht op spierniveau en door houdingen langer aan te houden ontstaat er ook rek en druk op bindweefselniveau. Je zult meer ruimte ervaren in je lijf en daardoor ook in je hoofd. De les is geschikt voor mensen van alle niveaus en met diverse fysieke beperkingen.

Intensiteit van de les: mild

Vinyasa Flow - Warrior II

Vinyasa Flow

Vinyasa Flow Yoga is een vloeiende, dynamische vorm van yoga waarin verschillende houdingen elkaar afwisselen op het ritme van de adem. De voortdurende focus op adem en beweging brengt de aandacht gemakkelijk in het nu.
Elementen uit de zonnegroet zijn een terugkerend onderdeel en worden gebruikt als verbinding tussen de houdingen. De nadruk ligt in deze les op de fysieke inspanning:  het vergroten van (innerlijke) kracht, concentratie en uithoudingsvermogen.

Vinyasa Flow Yoga is een aanrader voor als je meer fysieke uitdaging zoekt.
Ook als je met veel onrust kampt (piekeren, onzekerheid, malende gedachten) kan deze vorm van yoga goed helpen om ‘uit je hoofd en in je lijf’ te komen omdat de wat zwaardere en dynamische oefeningen meer aandacht en inspanning vragen. Het opbouwen van fysieke kracht en concentratie verstevigt je innerlijke basis
en werkt positief door in je zelfvertrouwen.

Intensiteit van de les: Dynamisch

Saskia

Hatha Yoga

Hatha yoga, afgeleid van de woorden 'zon' en 'maan', staat symbool voor het evenwicht tussen activiteit en ontspanning. Het vormt de basis van talloze dynamische yogastijlen en staat bekend om haar zachtheid in vergelijking met bijvoorbeeld Vinyasa Flow, een andere stijl die we aanbieden op ons rooster. Door de combinatie van diverse houdingen, ademhalingstechnieken en meditatie, bevordert Hatha yoga een diepere verbinding tussen lichaam en geest. 

Het beoefenen van Hatha yoga geeft meer dan alleen fysieke flexibiliteit. Het streven naar evenwicht in Hatha yoga vertaalt zich naar een sterker en stabieler zelf, je merkt dat bijvoorbeeld door een verbeterde coördinatie en concentratie. Je zult ook merken dat je makkelijker in contact bent met jezelf. Je gaat subtieler voelen omdat je meer ‘oor’ hebt voor wat er in je lichaam gebeurt.

Door regelmatige beoefening ontwikkel je een innerlijke kracht die helpt om evenwichtiger door het leven te gaan. Deze weerbaarheid is het rustpunt in jezelf, de plek waar vanuit alles een vorm krijgt in het hier en nu. Het kan je het vermogen geven om moeilijke situaties (vaak, echt niet altijd!) met kalmte en helderheid te benaderen. Dit maakt sterk in moeilijke situaties en zacht als het nodig is om zacht te blijven.

Je vindt deze les in zowel het Nederlands als in het Engels op ons rooster.

JER07430.jpg

Wake Up Yoga

Deze les wordt gegeven in het Engels.

Start your day your way! Join Shalini for this delightful class designed to help you start your day in a positive way.

This class is based on the principles of Hatha Yoga. 
Hatha Yoga has both physical and psychological benefits. It not only improves your body balance, flexibility and core strength, but also heals your mind by removing stress and anxiety. The breathing techniques practiced during Hatha Yoga enhance mindfulness, bring inner peace & improve overall quality of life. This yoga class also helps you to achieve your body goals if done correctly and consistently over a period of time.

Yogadocenten

Jeroen
Jeroen

Alignment Yoga, Yin Yoga, Pilates

Lennie
Lennie

Yin Yoga, Vinyasa Flow

Anne Marie
Anne Marie

Yin Yoga, Critical Alignment, ZenMAMA

Kathaline
Kathaline

Yin Yoga, Restorative Yoga

Judith
Judith

Slow Flow Yoga, Yin Yoga

Eric
Eric

(Medical) Pilates, Yoga

Saskia
Saskia

Hatha Yoga

Shalini
Shalini

Yoga (English)

1

Kom je bij ons een les volgen?

Kies bij het inplannen van je les voor 'Proefles'