Slow Flow Yoga

Slow Flow Yoga

Slow flow is perfect als je op een rustige, voelende manier beweging en verstilling wilt afwisselen op het ritme van je adem. Bovenal in contact met jezelf. De les start met verscheidene ademtechnieken, waarna de houdingen elkaar opvolgen waarbij wordt gelet op het hanteren van de juiste techniek. In de les kun jij je grenzen opzoeken en omgaan met de uitdagingen binnen de houdingen. Er worden verschillende opties gegeven waardoor de houdingen passend zijn voor jou op dat moment. Een stapje verder als het op dat moment zo voelt of soms juist een stapje terug. Altijd in afstemming en met respect voor jouw lijf. Deze vorm is zachter en minder dynamisch dan Vinyasa Flow. Daar waar het meer om kracht en uithouding gaat.

Gomukhasana

Soms worden houdingen langer aangehouden, zoals we dat kennen uit Yin Yoga. Zo kun je op een fijne manier naar binnen keren en de les beleven. In de les maak je voornamelijk ruimte en kracht op spierniveau en door houdingen langer aan te houden ontstaat er ook rek en druk op bindweefselniveau. Je zult meer ruimte ervaren in je lijf en daardoor ook in je hoofd. Wanneer de stilte overweldigend kan zijn of de yin/ restorative te rustig, kan je juist de slow flow een fijne les zijn. Een fijn rustmoment in de week.

De les is geschikt voor mensen van alle niveaus en met diverse fysieke beperkingen en uitdagingen. Ook als je mentaal en/ of fysiek herstellende bent. De les is geschikt voor het opbouw in het bewegen. Het gaat om veilig bewegen binnen jouw mogelijkheden, of je nu mega atletisch bent, hartstikke stram of iets ertussen in. Alles is goed en je bent van harte welkom.

Intensiteit van de les: mild

1

Kom je bij ons een les volgen?

Schrijf je bovenaan de pagina in voor een proefles, of