Kinderyoga

Kinderyoga

Kinderyoga zonnegroet

Het woord kinderyoga zegt het al: yoga speciaal voor kinderen. Net als yoga bij volwassenen komen er yogahoudingen aan bod in een kinderyogales, maar kinderyoga is nog veel meer dan dat. 


Tijdens de lessen staan plezier en ontspanning voor op. Niets moet en (bijna) alles mag. Waar er op school veel van kinderen wordt gevraagd en verwacht is dit bij yoga niet het geval. Kinderen kunnen én mogen zichzelf zijn. 
Tijdens de yogalessen worden er spelletjes en oefeningen gedaan op het gebied van: concentratie, ademhaling, balans en lichaamshouding. 
Kinderen worden zich hierdoor meer bewust van zichzelf, zijn meer in het moment en ervaren hoe zij zich voelen op dat moment. Ook leren de kinderen vaardigheden die ze op andere momenten in kunnen zetten, bijvoorbeeld bij stressvolle situaties of voor het slapen gaan. 

Iedere les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening. Tijdens deze oefening wordt er een verhaal voorgelezen. De kinderen mogen een fijn plekje maken met een deken en knuffel. Soms is er tot slot nog een creatieve oefening. Hierbij maken we verschillende dingen, zoals: een kalmtepotje, dromenvanger, (natuurlijke) mandala of verstelstok. 

Iedere les of lessen staat er een thema centraal. Dit kunnen de seizoenen zijn, maar we maken ook veel gebruik van prentenboeken. Bij oudere kinderen komen ook thema’s als: perfectionisme en faalangst aan bod. 

Kinderyoga upward facing dog

Kinderyoga is er voor kinderen van 2 tot 15 jaar. De duur van de les is voor peuters en kleuters t/m 6 jaar 45 minuten en vanaf 7 jaar 60 minuten. 

Naast de kinderyogalessen in de studio verzorgen wij ook yogalessen in de klas. Dit kan kinderen helpen om opgedane prikkels te verwerken, rustig te worden en zich meer bewust te worden van hun eigen lichaam en hoe zij zich voelen. Daarnaast vinden de kinderen het ook heel erg leuk om te doen en hebben de kinderen veel plezier tijdens yoga.

1

Benieuwd naar kinderyoga?

We gaan regelmatig kinderyogalessen verzorgen. Stuur een berichtje naar [email protected] als je interesse hebt.

Je kunt nu al zelf aan de slag! Via de button kun je 3 themalessen voor thuis downloaden die zijn gemaakt door onze docent Aleta.