Medical Pilates & Alignment

Pilates Medisch

Herstellen in beweging

Medical Pilates & Alignment kan uitkomst bieden als je herstellende bent van een operatie of ziekte. Tijdens de lessen gaan we altijd uit van wat er wel mogelijk is. Pilates staat bekend als een veilige vorm van bewegen, tijdens deze lessen letten we op de haalbaarheid van een oefening.

Om vanuit een groter gemak te kunnen bewegen, werken we aan het vergroten van lichaamsbewustzijn. Tijdens een Pilatesles versterk je je core, je traint je houdingsspieren om die beter in te kunnen zetten in het dagelijks leven.

C-spine

Anders leren bewegen

Beperking in bewegingsvrijheid gaat vaak gepaard met verkramping van bewegingsspieren, die het skelet in een 'ijzeren greep' houden.

Door tijdens een Pilates Medisch les ook aandacht te geven aan het ontspannen en verzachten van onder andere bewegingsspieren en bindweefsel, kan het skelet weer uitlijnen en kunnen de houdingsspieren beter worden bereikt en vanuit daar beter functioneren.
Dat verzachten en mobiliseren doen we in de les veelal op een Pilatesrol, een rugstrip of een opgerolde vilten mat in verschillende gebieden van de rug. Afwisselende Pilates-oefeningen volgen om nieuwe kracht en coördinatie te ontwikkelen over het lichaam. Door het focussen op de oefeningen verdwijnen andere gedachten meer naar de achtergrond, zodat je steeds beter leert luisteren naar je lichaam.

Zo ontstaat er een complete practice die is gericht herstel vanuit ontspanning, mobilisatie en het ontwikkelen van nieuwe kracht en coördinatie.

Denk je dat Pilates Medisch passend voor je is en heb je vragen, neem dan contact met ons op via [email protected]. Wil je een proefles boeken? Kijk dan in onze app of in het rooster.

Docent: Jeroen

Pilates studio 3

Gelukkiger door Pilates

Joseph Pilates zei zelf: ‘Fysieke fitheid is de eerste voorwaarde voor geluksbeleving’. Hierdoor merk je een verschil in minder stressvolle gedachtes, meer zelfrespect, aandachtiger zijn, simpelweg blijer met je leven.