Starten met Pilates of Yoga?

Op deze pagina leer je meer over Zenmeesters en we voor jou kunnen betekenen.

Zenmeesters is de studio in Zwolle waar Yoga en Pilates samenkomen.
Naast Pilates volg je bij ons Yin Yoga, Critical Alignment Yoga, Vinyasa Flow, Slow Flow, Hatha en Restorative Yoga.

Weet je nog niet welke vorm van Yoga of Pilates bij jou past? Geen probleem! Lees meer bij ons aanbod meer over de verschillende stijlen die wij bij Zenmeesters aanbieden en wees welkom voor een proefles.

Onze verschillende abonnementsvormen en rittenkaarten vind je hier.

Download de Zenmeesters app via de onderstaande buttons.

Download on the app storeGet it on Google Play

 

Vinyasa Flow - Warrior II

Lesaanbod

Pilates Basic en Intermediate 
De principes die je bij het bewegen gebruikt zijn: ademhaling, concentratie, controle, precisie, centre en flow. Door de principes toe te passen is na een uur Pilates je hoofd leeg en je lichaam soepel en in balans. De focus van Pilates op het versterken van je core.

Critical Alignment
is een moderne yogastijl die het uitlijnen van het skelet centraal stelt. Vanuit alignment kun je vrij bewegen. Daarvoor ontwikkel je souplesse in spier- en bindweefsel en kracht en coördinatie in je bewegings- en houdingsspieren.

Yin Yoga
is dé tegenhanger voor alle activiteiten in je leven.
Denk aan sporten, maar ook alles waar je druk door bent in je hoofd. Spieren trainen doe je door te bewegen, yin yoga werkt op bindweefsel.

Restorative Yoga
Herstellen na veel activiteit, fysiek of mentaal staat centraal. De zachte benadering in de ondersteunde houdingen helpt je bij het diep ontspannen van het lichaam en het versterken van het contact tussen lichaam en geest. Dit kan ook heilzaam zijn als je herstellende bent van ziekte.

Slow Flow Yoga
Slow Flow is perfect als je op een rustige, voelende manier beweging en verstilling wilt afwisselen op het ritme van je adem. Deze vorm is zachter en minder dynamisch dan Vinyasa Flow. In de les worden verschillende opties gegeven waardoor de houdingen passend zijn voor jou op dat moment. Een stapje verder als het op dat moment zo voelt of juist een stapje terug. Soms worden houdingen ook langer aangehouden, zoals we dat kennen uit Yin Yoga. Zo kun je op een fijne manier naar binnen keren en de les beleven.

Vinyasa Flow Yoga
is een actieve, dynamische yogavorm waarin verschillende houdingen worden afgewisseld op het ritme van de adem. Ideaal om tijdens intensieve beweging beweging je focus op het 'hier en nu' te oefenen.

Yin Yoga caterpillar

Privélessen

Pilates
Wil je beginnen met Pilates, maar eerst individuele begeleiding om de oefeningen onder de knie te krijgen? Voel je je niet thuis in een groep, maar wil je wel kennis maken met Pilates? Dan is een Pilates Privétraining iets voor jou! In een privétraining kun je in je eigen tempo werken aan de oefeningen en persoonlijke begeleiding krijgen bij specifieke lichamelijke klachten en beperkingen.

Yoga
Wil je je yoga practice verdiepen? Loop je tegen specifieke lichamelijke en/of geestelijke klachten aan? Heb je een vraagstuk waar je hulp van buitenaf bij wil inschakelen?
Met onze ervaring en kennis op gebied van o.a. yoga, mindfulness, psychosociale basiskennis, energiewerk en natuurgeneeskunde en -voeding helpen wij je uitzoeken wat voor jou belangrijk is om mee verder te kunnen.

Pilates Shoulder Bridge

Proefles volgen?

Enthousiast geworden? Kom bij ons langs voor een proefles!
Zo kun je eerst ervaren wat onze lessen voor jou kunnen betekenen voordat je lid wordt. Heb je niet genoeg aan 1 proefles? Dan kun je daarna altijd nog een losse les boeken.

1

Liever eerst persoonlijk contact?

Long text

Vul het formulier in of stuur een WhatsApp bericht naar 038 205 4010!
We horen graag van je.