ZenMAMA - Pilates en yoga voor zwangeren

ZenMAMA

Pilates en Yoga voor tijdens en na de zwangerschap

zwangerschapspliates

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Je buik groeit, je borsten veranderen en het bekken is gevoeliger. Je lichaam bereidt zich voor op de geboorte van je kindje. Dit vraagt om energie, focus, doorzettingsvermogen én een sterk lichaam. Jullie hebben er beiden baat bij als je regelmatig beweegt.

Bij Zenmeesters bieden wij speciale lessen aan voor zwangere vrouwen. Dit zijn de lessen ZenMAMA Pilates en ZenMAMA Yoga. Als je zwanger bent, beweeg je samen met je kindje. Je beweegt niet alleen voor jezelf, maar je kindje heeft er ook baat bij. Beide lessen zijn heel geschikt om te volgen wanneer je zwanger bent.

Wanneer je 1 van de lessen wilt proberen kun je een proefles boeken. Als je daarna een abonnement aanschaft, dan krijg je de kosten van de proefles als korting op je abonnement. In de periode rondom de bevalling kun je je abonnement voor maximaal 3 maanden pauzeren. In deze periode betaal je geen abonnementsgeld. Na deze 3 maanden kun je aansluiten bij andere Pilates- en Yogalessen. Voor advies over een passende les om mee te starten na de bevalling, kun je altijd bij ons terecht.

zwangerschapsyoga

Zwangerschapspilates

Maandagavond 20.30 - 21.30 uur
Docent: Renee

Pilates is tijdens de zwangerschap geschikt om sterk, fit en soepel te blijven. Als je al bekend bent met Pilates is het in je eerste trimester mogelijk om de Pilates Basic lessen te volgen. Naarmate je buik groeit, zullen steeds meer oefeningen tijdens de reguliere les niet meer geschikt zijn of fijn voelen om te doen. Op dat moment kan je overstappen naar de ZenMAMA Pilates. Wil jij vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent liever aansluiten bij de zwangerschapsles? Stuur dan een berichtje naar [email protected].

Tijdens de ZenMAMA Pilates les wordt aandacht besteed aan de schuine buikspieren, bekkenstabiliteit en arm- en beenkracht. Door het toenemende gewicht van je buik en kindje zullen je bekken en de onderrug het zwaarder krijgen. De oefeningen dragen bij aan stabiliteit en een krachtige houding. De ZenMAMA Pilates les kan je via de website of Zenmeesters app boeken. De ZenMAMA Pilates duurt 60 minuten.

zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

Donderdagavond 19.15 - 20.30 uur
Docent: Aleta

Het doel van ZenMAMA Yoga is het ondersteunen van lichaam en geest tijdens de zwangerschap, ter voorbereiding op de bevalling en de periode daarna. De yogales is opgebouwd uit vaste elementen die samen bijdragen aan deze ondersteuning.

Iedere les beginnen we met een meditatie. Er is hierbij veel aandacht voor de meditatiehouding en de adem. Door de handen op de buik te plaatsen kun je contact maken met je kindje. Vervolgens is er een ademhalingsoefening. Deze ademhalingsoefeningen kunnen ook tijdens de bevalling gebruikt worden voor het opvangen van de weeën.

Het uitvoeren van yogahoudingen (asana’s) is ook een vast element van de les, hierbij wisselen zachte en actieve houdingen elkaar af. Zowel het in en uit de houding komen als het in de houding zijn is speciaal gericht op zwangere vrouwen. Tijdens de les wordt er informatie gedeeld over de zwangerschap en de bevalling. Dit kan helpend zijn bij het (beter) begrijpen van de veranderingen in het lichaam en de voorbereiding op de bevalling. Zo wordt er bijvoorbeeld ook aandacht besteed aan het opstellen van een geboorteplan.

Het laatste onderdeel van de les is een eindontspanning, ook wel savasana genoemd. Een moment voor jou waarin je niets hoeft en kunt ontspannen. Iedere les wordt afgesloten met een theemoment. Tijdens het theemoment kun je in contact komen met de andere zwangere vrouwen en is er ruimte om ervaringen te delen.

Zo nu en dan is er een partnerles. Tijdens de partnerles worden er oefeningen gedaan die je samen met je partner kunt uitvoeren. Hierbij ligt de focus op het samen zijn en de voorbereiding op de bevalling.

Deelnemen aan de ZenMAMA Yogales is vanaf het begin tot aan het einde van je zwangerschap mogelijk. De les kan je via de website of Zenmeesters app boeken. De ZenMAMA Yoga duurt 75 minuten.

Pilates Bridge

Postpartum Yoga & Pilates

Woensdagavond 20:30 uur
Docent: Anne Marie

Dé les om mee te starten na de bevalling. De reis van het moederschap is prachtig en soms ook uitdagend. Daarom hebben we speciaal voor jou een les gecreëerd om de innerlijke rust en kracht van het lichaam te herontdekken na de zwangerschap.

Voel je thuis in de zachte aanpak van de postpartum yoga- en pilateslessen, die erop zijn gericht om je lichaam te versterken en bewust te bewegen na de bevalling. 

Waarom Postpartum Yoga en Pilates?
Herstel je Lichaam: de zorgvuldig samengestelde oefeningen richten zich op het herstellen van de kracht en flexibiliteit van je lichaam na de zwangerschap en bevalling.
Innerlijke Rust: een drukke periode aan het begin van het moederschap kun je beter aan door bewust te leren ademen, mediteren en in het moment te zijn - een essentieel onderdeel van ons postpartum programma.

Onze ZenMAMA docenten geloven in het koesteren van jouw innerlijke kracht en het omarmen van het moederschap. Ontdek wat ZenMAMA Postpartum Yoga en Pilates voor jou kan betekenen.

ZenMAMA docenten

Renee
Renee

Pilates, ZenMAMA

Aleta
Aleta

BackOffice, Kinderyoga, ZenMAMA

Anne Marie
Anne Marie

Yin Yoga, Critical Alignment, ZenMAMA

Kom je bij ons een les volgen?

Reserveer hieronder jouw (eerste) ZenMAMA les.