BFO 2024

Bevrijdingsfestival 2024

Yoga en Pilates met Zenmeesters

Op 5 mei 2024 vieren we onze vrijheid met een fantastisch festival in Zwolle. Dit jaar hebben we een te gekke primeur: Zenmeesters verzorgt 3 lessen op het festival!
We starten de dag om 11 uur met Yin Yoga met live piano op het Wereldpaviljoen en om 12 uur start het programma in de Familieweide met Ouder & Kindyoga.
Heb je meer zin in wat actievers? Zorg dan dat je om 20 uur (weer) bij het Wereldpaviljoen bent en zet je silent discokoptelefoon op, want we trappen de silent disco af met Dance Pilates!

Lees hieronder alles over de lessen. Er is een beperkt aantal yogamatten aanwezig, neem bij voorkeur je eigen mat en/of kleedje mee.
Mis je nog praktische informatie of heb je vragen? Houd updates op deze pagina in de gaten of stuur ons een berichtje.

Yin Yoga x. Live Piano

Yin Yoga x Live Piano

11:00 uur - 12:00 uur
Locatie: Wereldpaviljoen
Docent: Jeroen
Pianist: Neal

Naar binnen keren, verstillen. Luisteren naar jouw lichaam en de helende muziek. Tijdens deze zachte yin yogales met yogadocent en musicus Jeroen Koornstra, begeleid door Neal Nieuwenkamp zijn prachtige pianospel, ervaar je de kracht van klank en yin yoga samen.

Yin Yoga is dé tegenhanger voor alle activiteiten in je leven. Denk aan sporten, maar ook alles waar je druk door bent in je hoofd. Spieren trainen doe je door te bewegen, yin yoga werkt op bindweefsel. Dat vraagt om statische houdingen waar je 3-5 min in verblijft en activatie in spieren loslaat loslaat.

Met je koptelefoon op laat je je tijdens Bevrijdingsfestival Overijssel meeslepen door de geïmproviseerde pianomuziek die afgestemd is op de les. Er ontstaat ruimte in je lichaam doordat je tijdens de les rek brengt op o.a. het vlies wat alles in je lichaam met elkaar verbindt, fascia. Er ontstaat ruimte in je geest doordat je tijd hebt om te focussen op wat er gebeurt in jouw binnenwereld.

Ben je benieuwd naar Yin Yoga met live piano? Jeroen en Neal hebben een volledige les opgenomen. Klik op de button, rol je mat uit en geniet alvast thuis!

Ouder & Kindyoga

Ouder & Kindyoga

12:00 - 12:45 uur
Locatie: Familieweide
Docent: Aleta

Wat is er nu leuker dan Bevrijdingsdag samen met je kind beginnen?

Kom op de Familieweide meedoen met Ouder & Kind Yoga en geniet van een fijn moment voor jullie samen!

Tijdens Ouder & Kind Yoga ga je samen bewegen, spelen en heb je vooral veel plezier. We gaan samen op avontuur! We doen yogahoudingen, oefeningen en spelletjes. Aan het eind van de les kun je samen ontspannen en zo de dag relaxt vervolgen! 

Kinderen van 4 t/m 10 jaar zijn welkom om mee te doen samen met een (groot)ouder. Ook als je nog nooit yoga hebt gedaan, kun je meedoen! 

Lijkt het je leuk? We starten om 12:00 uur. Er zijn yogamatten aanwezig, maar je mag ook je eigen mat of kleedje meenemen.

Dance Pilates x DJ

Dance Pilates x DJ

20:00 - 20:30 uur
Locatie: Wereldpaviljoen
Docent: Renee
DJ: Kuupes

Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring boordevol energie en plezier, want Dance Pilates neemt het festivalterrein over samen met een LIVE DJ!

Door de op dans geïnspireerde oefeningen en opzwepende beats van onze LIVE DJ word je meegesleept in een harmonieuze samenkomst van beweging en muziek.

Voel je krachtig en maak plezier terwijl je je core versterkt en flexibiliteit verbetert. Reneé begeleidt je door deze dynamische Pilates-sessie. Je bent welkom met en zonder ervaring in Pilates.

Livemuziek

Benieuwd naar het programma van BFO?